Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nada i dalje ostaje'

Slučaj koji je potresao cijeli svijet: Na godišnjicu nestanka malene Maddie, roditelji objavili dirljivu poruku

London: Roditelji nestale Madeleine McCann u razgovoru s novinarima
John Stillwell/PRESS ASSOCIATION
03.05.2024.
u 11:01

U travnju 2024. Maddie bi imala 20 godina.

Sedamnaest godina je nakon nestanka trogodišnje Britanke Madeleine McCann u Portugalu, njezini roditelji objavili su drljivu objavu na društvenim mrežama rekavši kako njena "odsutnost još uvijek boli". 

U objavi, objavljenoj na 17. godišnjicu nestanka djevojčice, stoji: "Prošlo je 17 godina otkako nam je Madeleine oduzeta. Teško je čak i izgovoriti tu brojku bez odmahivanja glavom u nevjerici. Iako smo sretni na mnogo načina i možemo sada živite relativno normalnim i ugodnim životom, 'život u limbu' je još uvijek vrlo uznemirujući, a odsutnost i dalje boli. Vaša nas podrška i dalje ohrabruje i daje nam snagu da nastavimo dalje. Znamo da ljubav i nada za Madeleine i volja da je pronađemo, čak i nakon toliko godina, ostaje, i zaista smo vam zahvalni na tome. Hvala vam još jednom za sjećajući se Madeleine i sve nestale djece", piše Mirror

U travnju 2024. Maddie bi imala 20 godina. Srceparajuće vijesti o njezinim roditeljima dolaze usred Mirrorovog izvještavanja o suđenju osumnjičeniku Madeleine Christianu Brueckneru, optuženom za niz seksualnih prijestupa koji nisu povezani s Madeleininim slučajem. Ministarstvo unutarnjih poslova odobrilo je dodatnih 192.000 funti za istragu Scotland Yarda o nestanku tada mladića. Potvrda najnovijeg godišnjeg financiranja operacije Grange nedavno je otkrivena u parlamentarnom pisanom odgovoru ministra unutarnjih poslova Lorda Sharpea od Epsoma. Više od 13 milijuna funti već je potrošeno na istragu slučaja.

VEZANI ČLANCI: 

Odgovarajući na parlamentarno pismeno pitanje konzervativnog kolege lorda Blacka iz Brentwooda, lord Sharpe je rekao: "Za godinu 2024.-25. Ministarstvo unutarnjih poslova pristalo je dati do £192.000 Metropolitanskoj policijskoj službi kroz financiranje posebne bespovratne pomoći za operaciju Grange, istrage o nestanku Madeleine McCann 31. ožujka 2024. ukupni trošak istrage iznosio je 13,2 milijuna funti."

Jučer je detektiv meteorološke policije ispričao kako je slučaj raznesena glasovnom poštom ostavljenom na sekretarici Scotland Yarda. Det Con Mark Draycott prvi je policajac koji je na sudu odgovarao na pitanja o nestanku mladića 2007. Radio je na operaciji Grange, 13 milijuna funti vrijednoj istrazi slučaja Madeleine, otkako je pokrenuta 2011. DC Draycotta, 49, pozvao je tim obrane da svjedoči na suđenju osuđenom pedofilu Brueckneru. Nijemca su tužitelji dramatično imenovali kao glavnog osumnjičenika za Madeleinein nestanak 2020. Bruecknerov bivši prijatelj Helge Busching, koji ga je poznavao u Algarveu sredinom 2000-ih, dojavio je Scotland Yardu 2017., piše Mirror

Prisjetimo se, Madeleine je nestala 3. svibnja 2007. kada je njezina obitelj bila na odmoru u Praia da Luz, u Algarveu, Portugal. Njezini roditelji Gerry i Kate ostavili su svoje troje djece – uključujući male blizance Seana i Amelie – da spavaju u njihovom stanu dok su oni večerali u tapas baru – 120 metara dalje. Kad se Kate vratila provjeriti djecu oko 22 sata te večeri, otkrila je da Madeleine nije u krevetu i da je nema. 

>>> FOTO Suze, cvijeće, svijeće i sirene: Srbija se prisjeća ubijenih mališana, uplakani roditelji stigli pred školu

London: Roditelji nestale Madeleine McCann u razgovoru s novinarima
1/22

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije